Vores vine

Hvidvine

Lette kvalitetsvine til den kræsne gane

Trollinger mit Lemberger - Qualitätswein QbA.


Denne delikate hvidvin er skabt af ganske let pressede røde druer. Vinen er derfor hvid.


En let jomfruelig og blomsteragtig halvtør hvidvin, som bør nydes tempereret, ca. 6 - 8 grader.


Velegnet som aperitif, til snacks, fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for stærke oste.


Pris: Kr. 99,00

Kerner - Kabinett


Skabt af søde grønne druer - Kerner er en krydsning af Riesling og Trollinger, og stokken er rigtbærende.


Kabinett er en prædikatsvin, hvilket sprogligt betyder, at den befinder sig niveauet over Qualitätswein. Kabinett-vine er aldrig designede og derfor altid 100% autentiske - ingen andre druesorter i vinen.


En let hvidvin til den søde side. Forårs- og blomsteragtig med fine honning- og rosinaromaer.

Kraftig sødlig duft og flot farve. Bør nydes tempereret, ca. 6 - 10 grader.


Velegnet som aperitif, til snacks, fisk og skaldyr eller ikke alt for stærke oste.


Pris: Kr. 89,00Riesling - Kabinett


Skabt af den bedst kendte tyske druesort. Riesling er kongedruen blandt grønne druer.


Denne udgave af Riesling Kabinett er et lille mirakel. Smager af forår og sommer - og er samtidig let men alligevel gennemtrængende på grund af syren. Druens syre og sødme danser nærmest tango på tungen. Bedst til mad - fremragende til fisk og skaldyr.

 

Serveres tempereret ca. 8 - 10 grader.


Velegnet til forretter og lette hovedretter. Til fisk og skaldyr fås ikke bedre vin, som samtidig er til at betale for almindelige mennesker.


Pris: Kr. 99,00

Gewürztraminer Kabinett

 

Gewurz betyder krydret på tysk, og det er netop hvad Gewürztramineren er, krydret. Den er tillige parfumeret på en måde så man aldrig tager fejl af den. Kender man den kan man altid genkende den. Det er en vin, som deler vandene, enten synes man at den er helt fantastisk og eller også bryder man sig slet ikke om den.

 

Gewürztraminer er som skabt til stærk og orientalsk mad, der nærmest skriger på krydrede vine med let sødme.

Gewürztraminer har duftnoter af grapefrugt, ananas, muskat, abikos, honning rose og nellike. Efter vores opfattelse en fremragende hvidvin, hvor syre og sødme er helt usædvanligt afstemt.

 

Serveringstemperatur 8 - 10 grader

 

Pris. kr. 129,00

Müller-Thurgau - QbA (1 liter)


Druen har meget tilfælles med Rivaner. Den er udviklet af Hermann Müller i den Schweizske Kanton Thurgau. Druen modner tidligt og giver stort udbytte. Vinen fra Müller-Thurgau har lavt syreindhold og er blød og rund. Nogle år har den en blid duft af fersken. En ukompliceret, lækker og blomsteragtig vin, der er nem at drikke.


Velegnet til bare at drikke - og går fint til fisk, fjerkræ og oste.

 

Serveres tempereret ca 8 - 10 grader.


Pris: Kr. 104,00

Bemærk: Sælges kun på literflasker

Rivaner - QbA - Udgået af vores sortiment


En delikat vin med dejlig duft af moden frugt. Det går igen i smagen, som afsluttes med en let sødme, der gør den anvendelig til krydret mad, som fortjener en lille snert sødme i den ledsagende vin.


Druen sælges også under navnet Müller-Thurgau.

 

Serveres tempereret, ca. 8 - 10 grader.


Pris: Kr. 89,00

Weissburgunder - QbA - Udgået af vores sortiment.


En tidlig drue med et godt udbytte. Det er en lys, frisk og lidt tør hvidvin med herlige elegante duftnoter af pære og æble.

Mange mener at Weissburgunder i betydelig grad minder om Chardonnay - men meningerne er delte.

 

Weissburgunder er særlig velegnet til fisk og skaldyr og kan drikkes til langt de fleste forretter.


Serveres tempereret, ca. 6 - 10 grader.


Pris: Kr. 99,00

Spätburgunder Blanc du Noir - QbA - Udgået af vores sortiment.


En hvidvin lavet på den blå Spätburgunderdrue. Der er tale om en herlig kompleks vin, hvor bærtonerne ikke er nær så dominerende som i de røde vine fra samme drue. Til gengæld er den lette fornemmelse af røde bærtoner i baggrunden en fantastisk hvidvinsoplevelse.


En  fremragende vin, der med fordel kan serveres  til dampende hvide asparges gratineret med parmesan og serveret med hakkede æg og baconvinaigrette. Dertil mange andre forretter, herunder fisk og grønsagsretter. Går også fint til ost.


Serveres tempereret ca. 7 - 9 grader.


Pris: Kr. 99,00

Rosévine

Lette kvalitetsvine til den kræsne gane

Lemberger Weissherbst - QbA


Denne lette og smagfulde rosévin er i topklasse for så vidt angår rosévine.


Er du til rosévine på en varm sommerdag - eller når som helst, må du ikke gå glip af denne vin. Den er fremstillet af en rød druesort, "Lemberger", der let presset fremstår som en karakterfuld og samtidig forårsagtig rosévin.

 

Den har alle de bedste karakteristika for rosévine. Vinen er halvtør og kan nydes til stort set al mad. Anbefales til forretter, lette hovedretter og gode oste.


Serveres tempereret, 10 - 14 grader.


Pris: Kr. 89,00

 

Schwarzriesling Weissherbst - Qualitätswein QbA


Denne halvtørre rosévin fremtræder umiddelbart beskeden og ydmyg. Men har man først fået smag for den, bliver man som tryllebundet af vinens forførende og frugtagtige smagsnuancer. Vil du opleve smagsmæssig forførelse er denne rosévin et "must"...


Anbefales som aperitif og til lette forretter.

Serveres tempereret ca. 10 - 14 grader.


Pris: Kr. 119,00


Rødvine

Lette kvalitetsvine til den kræsne gane

Trollinger mit Lemberger - Qualitätswein QbA.


En let, lys og og frugtagtig rødvin med fine nuancer.

Tidligere foretrak de fleste danskere tunge, kraftige og fyldige rødvine. Trenden går nu den anden vej, hvor de lette og lyse rødvine hyppigere efterspørges. En af årsagerne er formentlig, at danskere gerne drikker mere end ét glas rødvin. Det kan man med denne vin uden på nogen måde at fortryde det dagen efter.


TL anbefales som ledsager til såvel forretter som hovedretter og desserter. Er du til tunge rødvine skal du ikke vælge TL. Er du åben for nye smagsoplevelser, så prøv den. Det vil du ikke fortryde. TL er den absolut foretrukne rødvin i det lokalområde, hvor druerne er høstet.


Serveres ved ca. 16 grader.


Pris: Kr. 119,00

Lemberger - Kabinett


Denne rødvin hører til i den lyse og lette ende. Dens smukke farve og lette karakter med noter af røde bær gør den til en udsøgt nydelse som ledsager til de fleste hovedretter. 


Lemberger er en lille og meget karakterfuld drue, som stort set alle vinbønder i Württemberg dyrker.


Vin af denne drue kan med fordel serveres ved ca. 16 grader.


Pris: Kr. 129,00


Spätburgunder - WeinPalais QbA (Lagret på egefad)


Denne drue (Spätburgunder) er konge blandt røde druer i Tyskland. Vin fremstillet af denne drue er mørkerød med duftnoter der minder om hindbær, jordbær, brombær, kirsebær og hyldebær. Egetræslagringen tilføjer for denne vin yderligere duft af vanilje og kanel. Den runde og føjelige smag snor sig forførende om tungen. Vinen er ikke meget tung, men føjer sig heller ikke til de letteste tyske rødvine.

 

Denne fremragende vin er velegnet til kødretter og kan nydes uden noget som helst tilbehør. Den er et "must" for alle, der ønsker at lære tysk rødvin at kende.


Serveres ved ca. 16 grader


Pris: Kr. 129,00


Samtrot - Kabinett


Den måske lyseste, letteste, smalleste, smukkeste og fineste rødvin verden endnu har set. Rubinrød og fløjlsblød. Samtrot betyder rødt fløjl.


Den delikate og spinkle smag er fortryllende. Bryder du dig ikke om - eller får du hovedpine af rødvin, så er Samtrot sagen. Ingen hovedpine.


Egner sig til sushi og lette fiskeretter - og kan nemt drikkes uden tilbehør. Rødvinen til den unge kræsne gane.


Serveres tempereret, ca. 16 grader


Pris: Kr. 129,00

Dornfelder - QbA


Den tyske rødvin med masser af farve. Dornfelder leverer nogle af Tysklands mest efterstræbte rødvine - fordi druen har en utrolig lækker og stabil struktur, der næsten altid kaster gode vine af sig.


Vores Dornfelder er mørk, frugtagtig, taninholdig og ungdommelig. Duft og smag er domineret af bær som blomme, brombær og kirsebær. Vinen er let og kan nemt drikkes alene - uden mad, men den er også særdeles velegnet til grillretter.


Serveres tempereret ca. 14 - 16 grader.


Pris: Kr. 90,00

Acolon - QbA


Acolon er en tysk druesort som er fremavlet på vinplanteskolen i Weinsberg i 1971. Druen er en krydsning mellem Dornfelder og Lemberger. I lighed med Dornfelder giver den gode udbytter, modner tidligt og opnår stor modenhed. I farve og smag ligner den Lemberger mest. Acolon er ikke en særlig udbredt drue, som dog er i fremgang - primært i Sydtyskland, men også internationalt.

Vinen har en smuk farve og skønne bærnoter. Den dufter af sol og sommer og smager derefter.


Drikkes nemt uden mad - og kan nydes til kødretter af enhver slags.

 

Serveres tempereret ca. 14 - 16 grader.


Pris: Kr. 99,00

Sekt / Secco

Lette kvalitetsvine til den kræsne gane

Riesling - Hvid (halvtør sekt)


Sekt er en mousserende vin, som er gæret på flasken ligesom Champagne. Det kendes på den særlige prop, som er fastgjort med ståltråd for ikke at springe i utide på grund af overtrykket i flasken.

Vin fremstillet på denne måde kaldes i folkemunde ofte for Champagne. Da denne vin imidlertid ikke er produceret og fremstillet i vindistriktet Champagne (i Frankrig) kan den ikke kaldes champagne - men sekt, som er den tyske betegnelse for alle flaskegærede vine.


Kvaliteten af denne Riesling er fremragende og den bør nydes afkølet på samme måde, som man ville nyde en god Champagne.


Pris: Kr. 199,00Gewürztraminer - Hvid (halvtør sekt)


Samme beskrivelse som Riesling, blot er vinen en anelse sødere og fremstillet af druesorten Gewürztraminer.


Kendere af denne særlige måde at fremstille vin omtaler Gewürztraminer sekt på niveau med de allerbedste sektvine fra Champagne (i Frankrig) - blot væsentligt billigere. Til det er der kun at sige: Prøv selv at smage.


Pris: Kr. 229,00Schwarzriesling - Rosé (halvtør sekt)


Samme beskrivelse som Riesling, blot at der her er tale om en anelse mere tør rosé sekt.

Denne fremragende Schwarzriesling serveres på samme måde som sektvinene Riesling og Gewürztraminer.


Pris: Kr. 199,00

Secco (Perlwein) - Hvid og Rosé


Disse halvtørre vine er ligesom sektvinene mousserende. Forskellen på sekt og secco er, at "boblerne" i secco ikke er opstået under gæringsprocessen i flasken - men tilført.


Til disse skønne lette boblende og særdeles populære vine er der kun ét at sige: Ingen festlige udendørs sommerdage med gæster uden en af disse vine på bordet. Først når du har smagt dem, ved du hvorfor... Om man foretrækker den ene frem for den anden afgøres af, om man er til hvid- eller rosévin... Den hvide er en anelse mere tør end rosévinen.

 

Hvid secco er fremstillet af druesorterne Müller-Thurgau og Kerner.

Rosé secco er fremstillet af Schwarzriesling.


Pris: Kr. 99,00


TILBUD

Lette kvalitetsvine til den kræsne gane

Smagskasser

Wein Freude tilbyder smagskasser, 6 fl. efter eget ønske. Rabat 10% i forhold til listeprisen.


Kasser

Wein Freude tilbyder 10% rabat ved køb af vin i kasser. En kasse = 6 flasker.


Vinsmagning

Wein Freude tilbyder vinsmagninger til private og virksomheder på Vestsjælland for mindst 10 personer excl. vært, som naturligvis deltager uden beregning. Ved vinsmagnings-arrangementer uden for Sorø Kommune beregnes km-godtgørelse efter statens takst.


  • Præsentation af 6 vine kr. 150 pr. deltager
  • Præsentation af 8 vine kr. 200 pr. deltager


Værtsgave: En flaske Gewürztraminer sekt - værdi kr. 229,-


Wein-Freude ønsker dig god fornøjelse med vores vine:


SKÅL!

Fødevarestyrelsen: